22.10.2013 Predavanje na ekonomski fakulteti v Ljubljanji Avtor: robin

v ponedeljek, 21. oktobra 2013, je dr. Robin Schweiger predaval v sklopu predmeta Napredni manegment na ekonomski fakulteti v Ljubljani. Tema predavanja je bila "Biblični vidiki vodenja".

Več o predavanju pa tej speltni povezavi.  

 
21.10.2013 Radijska oddaja Avtor: robin

V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (sobota, 17. 08. 2013 ob 18.30), ste lahko poslušali pogovor s p. dr. Petrom Rožičem, ki je spregovoril o migracijah tako v Evropi kakor tudi v Ameriki.  

Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate tukaj na spletni strani Radia Ognjišče.

Kdor bi rad še enkrat slišal oddajo ali jo slišal prvič, lahko tudi klikne na "zadnja radijska oddaja", ki se nahaja na levi strani naše spletne strani.

Prijetno poslušanje / branje !

 
08.10.2013 Spominska maša za pokojne iz slovenske Policije Avtor: robin

V nedeljo, 6. oktobra, se je direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije, p. Robin Schweiger, udeležil slovesne maše za umrle policiste in policistke ob prazniku nadangela  Mihaela, ki je zavetnik policije.

 

Slovesno mašo, ki je bila v Srednji vasi pri Bohinju, je vodil prof. dr. Ivan Štuhec. V pridigi je ob božji besedi predvsem poudaril kakšne so naloge policije v demokratični državi. Poleg vernikov župnije so se slovesnosti udeležili različni predstavniki slovenske policije na čelu z generalnim direktorjem Stanislavom Venigerjem. Prisotni so bili tudi atašeji iz Italije, Francije in Avstrije. Po maši je bila najprej molitev na grobu umrlih policistov, nato pa je sledilo druženje. Tudi letos so se domačini zelo potrudili, da je bilo lepo in prijetno ob pijači in jedači.

 
23.09.2013 Vabilo za nove prostovoljce in prostovoljke v akademskem letu 2013-14 Avtor: robin

Tudi v novem akademskem letu 2013/14  Jezuitsko združenje za begunce Slovenije vabi nove prostovoljke in prostovoljce, da se nam pridružijo pri delu z begunci, tujci in prosilci za mednarodno zaščito. Pri svojem delu imajo prostovoljci neposreden stik z ljudmi.

S prebežniki se srečujemo v Centru za tujce (Postojna), kjer se izvajajo različne družabne aktivnosti kot so igre in delavnice. Delo s prosilci za mednarodno zaščito poteka v Azilnem domu (Ljubljana), kjer poteka vrtec za predšolske otroke, izvajajo se ustvarjalne delavnice za otroke in šoloobveznim otrokom se pomaga pri domačih nalogah. Beguncem nudimo podporo pri njihovi integraciji v slovensko družbo.  

Prostovoljno delo poteka od oktobra 2013 do junija 2014, 1x tedensko po 2 uri. Program vsebuje začetno in vmesno izobraževanje, mesečne supervizije, podporo mentorja in so-prostovoljcev ter neformalna srečanja.

Kdor bi se nam rad pridružil, naj pokliče v naš urad Robin-a Schweiger-ja na telefonsko številko (01) 430 00 58 ali na GSM (031) 636 964 ali po elektronski pošti begunci.info@gmail.com.  

Vsi lepo vabljeni!

 
22.09.2013 Radijska oddaja Avtor: robin

V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (sobota, 21.9. 08. 2013 ob 18.30) ste lahko poslušali aktualaen komentar z begunsko tematiko, ki jo je pripravil p.Robin Schweiger.

Nastal je ob obisku papeža Franiščka na Lampedusi in v Centru Astalli, kjer se je srečal z begunci in prosilci za mednarodno zaščito.  

Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate tukaj na spletni strani Radia Ognjišče.

Kdor bi rad še enkrat slišal oddajo ali jo slišal prvič, lahko tudi klikne na "zadnja radijska oddaja", ki se nahaja na levi strani naše spletne strani.

Prijetno poslušanje / branje !

 
11.09.2013 Obisk papeža v Centru Astalli, ki je del evropske JRS Avtor: robin

Včeraj je papež Frančišek obiskal jezuitski center za begunce v središču Rima, imenovanem Center Astalli. Ta center pomaga prosilcem za mednarodno zaščito, beguncem in tudi nedokumentiranim tujcem, ki prihajajo v svojih mnogoterih stiskam in potrebah. Center Astalli je del evropske mreže JRS, s sedežem v Bruslju.

Preden je papež vstopil v menzo je že pozdravil mnoge (okoli 400), ki so čakali v vrsti na dnevni obrok. V menzi je pozdravil vse, ki so bili navzoči pri deljenju obroka. Z okoli dvajset osebami se je tudi posebej srečal in se z njimi pogovarjal. Preden je odšel v cerkev, se je v kratki molitvi zaustavil še v majhni kapeli centra.

Nad 600 oseb (350 beguncev in 300 prostovoljcev) se je zbralo v jezuitski cerkvi, kjer je pokopan tudi p. Pedro Arrupe (ustanovitelj Jezuitskega združenja za begunce), da bi se srečali s papežem Frančiškom. Papeža so pozdravili predsednik centra, p. Giovanni la Manna, begunka Carol iz Sirije in begunec Adam iz Sudana (Darfur).  

Vsem zbranim je papež Frančišek namenil tudi nagovor. »Vsakdo izmed vas, dragi prijatelji, nosi zgodbo življenja, ki nam govori o dramah vojne, sporih, pogosto povezanih z mednarodno politiko. Toda vsakdo izmed vas nosi predvsem človeško in versko bogastvo, bogastvo, ki ga je treba sprejeti in se ga ne bati.« Ne smemo se bati razlik, je poudaril papež. Bratstvo je tisto, kar nam pomaga odkrivati, da so v resnici bogastvo in dar za vse nas.

Več o tem obisku si lahko preberete v slovenskem jeziku na spletni strani Radia Vatikan. Nagovore vseh in tudi nekaj slik si lahko ogledate v italijanskem in angleškem jeziku na spletni strani Centra Astalli.

O obisku je poročala tudi TV SLO  in sicer po 31.minuti.

 
24.08.2013 Komentar tedna na Radiu Ognjišče Avtor: robin

V petek, 23. avgusta, je dr. Robin Schweiger, direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije, pripravil aktualen tedenski komentar za Radio Ognjišče z naslovom:

Kakšno sporočilo nosijo otoki Lampedusa, Robben in Station za nas?

Komentar si ga lahko preberete ali poslušate na spletni strani Radia Ognjišče.

 
18.08.2013 Radijska oddaja Avtor: robin

V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (sobota, 17. 08. 2013 ob 18.30) ste lahko poslušali pogovor z direktorejm Socialne akdemije g. Matejem Cepinom.

Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate tukaj na spletni strani Radia Ognjišče.

Kdor bi rad še enkrat slišal oddajo ali jo slišal prvič, lahko tudi klikne na "zadnja radijska oddaja", ki se nahaja na levi strani naše spletne strani.

Prijetno poslušanje / branje !

 
27.07.2013 Pogovor v oddaji ODMEVI (TV SLO) Avtor: robin

Včeraj, v petek 26. julija 2013, je za TV SLO spregovoril p. Robin Schweiger o svetovnem dnevu mladih, ki se odvija v Riu (Brazilija). Predstavil je tudi svoje videnje o vplivu papeža Frančiška na dogajanja v Cerkvi in svetu.

 

Pogovor za oddajo Odmevi, si lahko ogledati tukaj in sicer po 4. minuti.

 
22.07.2013 Radijska oddaja Avtor: robin

V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (sobota, 20. 07. 2013 ob 18.30) ste lahko poslušali poročilo iz junijskega dneva begunca z nagovorom direktorja Jezuitskega združenja za begunce Slovenije p. Robina Schweiger-ja, ki je vse navzoče pozdravil v imenu nevladnih organizacij, ki delujejo na področju migracij.

Tokratno radijsko oddajo lahko preberete ali/in poslušate tukaj  preko spletne strani Radia Ognjišče.

Preko spletne strani Jezuitskega združenja za begunce Slovenije pa lahko poslušate tudi na ta način:

Kdor bi rad še enkrat slišal oddajo ali jo slišal prvič, lahko klikne na "zadnja radijska oddaja", ki se nahaja na levi strani naše spletne strani.

Prijetno poslušanje / branje !

 

 


prejšnja  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  naslednja  
Ali podpiraš marakeško deklaracijo o migracijah?
da
ne
ne vem

Glasuj

Rezultati
 
e.orbitJezuitsko združenje za begunce Slovenije, Ulica Janeza Pavla II, 13, Ljubljana