18.01.2014 Komentar tedna na Radiu Ognjišče Avtor: robin
V petek, 17. januarja 2014, je dr. Robin Schweiger, direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije, pripravil aktualen tedenski komentar za Radio Ognjišče z naslovom:

Evangeljska setev

Komentar si lahko preberete ali poslušate na spletni strani Radia Ognjišče.

 
22.12.2013 Radijska oddaja Avtor: robin

V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (sobota, 21. 12. 2013 ob 18.30), ste lahko poslušali skupno izjavo evropskih in afriških jezuitov ob krizi na Lampedusi.

Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate tukaj na spletni strani Radia Ognjišče.

 
09.12.2013 Miklavževanje v Azilnem domu Avtor: robin

V petek, 6. decembra, ob 13.30 je Jezuitsko združenje za begunce Slovenije  organiziralo miklavževanje za otroke v Azilnem domu. Zahvaljujemo se vsem, ki so organizirali Miklavžev prihod: vodstvu Azilnega doma ter prostovoljkam pri Jezuitskem združenju za begunce Slovenije, ki so 'pomagali' Miklavžu, da je vse lepo potekalo.

 

Naj ob tej priložnosti omenimo, da so otroci zelo lepo sodelovali s svojo spontanostjo in izvirnostjo. Miklavža so otroci razveselili iz različnih držav z lepimi slovenskimi pesmimi. Otroci so bili zelo veseli Miklavževega obiska, saj jim je prinesel darila, ki so jih pripravili dijaki viške gimnazije! 

 

Miklavž je ob koncu srečanja z otroki še obdaril ter obiskal vse zaposlene v Azilnem domu. Naj še omenimo, da je Miklavžev prihod v Azilnem domu snemala tudi Televizija Planet, ki je pripravila prispevek za dnevno informativno  oddajo Danes ob 19. uri. Televizijski prispevek si lahko ogledate tukaj in sicer po 20 minuti.

 
25.11.2013 Sodelovanje na okrogli mizi v Dravljah Avtor: robin

petek, 22. novembra 2013, je potekal prvi draveljski duhovni večer, ki je bil posvečen papežu Frančišku z naslovom: Papež Frančišek - Cerkev za uboge. Duhovni večer je bila zamišljena kot okrogla miza na kateri so sodelovali p. Milan Bizant (provincial), p. Jože Roblek in p. Robin Schweiger. Okroglo mizo je moderiral p. Ivan Bresciani.

Poročilo iz okrogle mize si lahko preberete na spletni strani župnije Dravlje, kjer si boste poleg poročila lahko ogledali tudi video posnetek in slike iz okrogle mize. 

Prijetno branje in gledanje!

 
18.11.2013 Radijska oddaja Avtor: robin

V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (sobota, 16. 11. 2013 ob 18.30), ste lahko poslušali pogovor z bogoslovcem Markom Pavličem o izkustvu prostovoljstva v afriški državi Malavi.

Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate tukaj na spletni strani Radia Ognjišče.

Kdor bi rad še enkrat slišal oddajo ali jo slišal prvič, lahko tudi klikne na "zadnja radijska oddaja", ki se nahaja na levi strani naše spletne strani.

Prijetno poslušanje / branje !

 
11.11.2013 Komentar tedna na Radiu Ognjišče Avtor: robin

V petek, 8. novembra 2013, je dr. Robin Schweiger, direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije, pripravil aktualen tedenski komentar za Radio Ognjišče z naslovom:

Že(l)ja po Bogu

Komentar si lahko preberete ali poslušate na spletni strani Radia Ognjišče.

 
23.10.2013 Intervju za oddajo Globus (TV Slovenija) Avtor: robin

Dr. Robin Schweiger, direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije, je sodeloval v torek, 22. oktobra, v zunanji politični oddaji Globus (TV Slovenija), ki je bila posvečena begunski tematiki v Evropi in Sloveniji.

 

Direktor je dal svoj pogled na stanje (sirskih) beguncev v Sloveniji in tudi v  Evropi. Pogovor si lahko ogledate tukaj in sicer po 23 minuti.

 
22.10.2013 Predavanje na ekonomski fakulteti v Ljubljanji Avtor: robin

v ponedeljek, 21. oktobra 2013, je dr. Robin Schweiger predaval v sklopu predmeta Napredni manegment na ekonomski fakulteti v Ljubljani. Tema predavanja je bila "Biblični vidiki vodenja".

Več o predavanju pa tej speltni povezavi.  

 
21.10.2013 Radijska oddaja Avtor: robin

V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (sobota, 17. 08. 2013 ob 18.30), ste lahko poslušali pogovor s p. dr. Petrom Rožičem, ki je spregovoril o migracijah tako v Evropi kakor tudi v Ameriki.  

Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate tukaj na spletni strani Radia Ognjišče.

Kdor bi rad še enkrat slišal oddajo ali jo slišal prvič, lahko tudi klikne na "zadnja radijska oddaja", ki se nahaja na levi strani naše spletne strani.

Prijetno poslušanje / branje !

 
08.10.2013 Spominska maša za pokojne iz slovenske Policije Avtor: robin

V nedeljo, 6. oktobra, se je direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije, p. Robin Schweiger, udeležil slovesne maše za umrle policiste in policistke ob prazniku nadangela  Mihaela, ki je zavetnik policije.

 

Slovesno mašo, ki je bila v Srednji vasi pri Bohinju, je vodil prof. dr. Ivan Štuhec. V pridigi je ob božji besedi predvsem poudaril kakšne so naloge policije v demokratični državi. Poleg vernikov župnije so se slovesnosti udeležili različni predstavniki slovenske policije na čelu z generalnim direktorjem Stanislavom Venigerjem. Prisotni so bili tudi atašeji iz Italije, Francije in Avstrije. Po maši je bila najprej molitev na grobu umrlih policistov, nato pa je sledilo druženje. Tudi letos so se domačini zelo potrudili, da je bilo lepo in prijetno ob pijači in jedači.

 


prejšnja  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  naslednja  
Ali podpiraš marakeško deklaracijo o migracijah?
da
ne
ne vem

Glasuj

Rezultati
 
e.orbitJezuitsko združenje za begunce Slovenije, Ulica Janeza Pavla II, 13, Ljubljana