17.01.2017 Radijska oddaja Avtor: robin

radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (nedelja, 11. januarja 2017 ob 18.30), ste lahko poslušali pogovor z direktorjem Jezuitskega združenja za begunce Slovenije p. Robin Scheeiger o 103. poslanici za dan migrantov in beguncev, ki jo je napisal Papež Frančišek.

Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate na spletni strani Radia Ognjišče in sicer na spodnji povezavi 

http://radio.ognjisce.si/sl/186/utrip/22837/

Prijetno poslušanje / branje !

 

 
22.12.2016 Čestitke za božične praznike in za novo leto Avtor: robin

Jezuitsko združenje za begunce Slovenije vošči vsem vesel in blagoslovljen Božič poln milosti, notranjega veselja in tolažbe. 

Obenem pa tudi srečno, zdravo ter uspešno leto 2017. 

 

Hvala vsem, ki ste nas spremljali in pomagali na mnogotere načine!

 
20.12.2016 Radijska oddaja Avtor: robin

V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (nedelja, 18. decembra ob 18.30), ste lahko poslušali aktualen komentar  o begunski tematiki ob koncu leta. Napisal ga je direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije p. Robin Scheeiger

Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate na spletni strani Radia Ognjišče in sicer na spodnji povezavi 

http://radio.ognjisce.si/sl/185/utrip/22620/

Prijetno poslušanje / branje !

 

 

 
08.12.2016 Miklavževanje v Azilnem domu Avtor: robin

V torek, 6. decembra, ob 14.30 je Jezuitsko združenje za begunce Slovenije  organiziralo Miklavževanje za otroke v Azilnem domu in na izpostavi v Logatcu.

Zahvaljujemo se vsem, ki so organizirali Miklavžev prihod: vodstvu Azilnega doma ter prostovoljkam pri Jezuitskem združenju za begunce Slovenije, ki so 'pomagali' Miklavžu, da je vse lepo potekalo.

Naj ob tej priložnosti omenimo, da so otroci zelo lepo sodelovali s svojo spontanostjo in izvirnostjo. Nekateri so celo zapeli svoje narodne pesmi. Prišli so iz različnih držav. Otroci so bili zelo veseli Miklavževega obiska, saj jim je prinesel darila! 

 

Po obisku otrok v azilnem domu je Miklavž odšel tudi v Logatec, kjer je bil deležen lepega sprejema.

 
22.11.2016 Debatna kavarna Založbe Dravlje: Ljudje na poti Avtor: robin

Založba Dravlje v sodelovanju z Jezuitskim združenjem za begunce Slovenije je organizirala debatno kavarno z dvopomenskim naslovom LJUDJE NA POTI. Prireditev je potekala v okviru knjižnega sejma v prvem preddverju Cankarjevega doma v soboto, 26. 11. 2016 ob 10. uri. Debato je moderirala Smilja Štravs, v njej pa so sodelovali gostje: p. dr. Robin Schweiger, DJ, p. dr. Peter Rožič, DJ in dr. Aleš Maver s Filozofske fakultete v Mariboru.

Namen debatne kavarne je bilo spodbuditi debato o "ljudeh na poti" - o beguncih, ki letno prečkajo Slovenijo. To so ljudje, ki so na poti dvopomensko - iščejo novo varno točko, življenjsko sidrišče, dom.

p. Robin Schweiger je na začetku predstavil številke koliko je beguncev trenutno v RS in koliko je prosilcev za mednarodno zaščito. Predstavil je tudi svoje delo, ki ga izvaja Jezuitsko združenje za begunce Slovenije. p. Peter Rožič je predstavil migracije v Ameriki, še posebej po izvolitvi novega ameriškega predsednika. dr. Aleš Maver pa je predstavil migracije skozi zgodovino človeštva.

Debatna kavarna na knjižnem sejmu je bila priložnost osveščati slovensko javnost o beguncih, ki so med nami.

 
21.11.2016 Radijska oddaja Avtor: robin

V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (nedelja, 20. novembra ob 18.30), ste lahko poslušali pogovor s gospo Magaleno Strmšek Buh iz Slovenske Karitas, ki nam je spregovorila o boju proti trgovini z ljudmi.

Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate na spletni strani Radia Ognjišče in sicer na spodnji povezavi 

http://radio.ognjisce.si/sl/184/utrip/22326/

Prijetno poslušanje / branje !

 
15.11.2016 Srečanje z Rotary klubom Avtor: robin

V ponedeljek, 7. novembra 2016, zvečer je direktor Jezuitskega združenja za begunce p. dr. Robin Schweiger imel predavanje za Rotary klub v Ljubljani.

Predstavil je trenutno begunsko situacijo v Sloveniji in v Evropi. Po nagovoru je sledil še zanimiv pogovor o begunski problematiki pri nas in v Evropi.

 
12.10.2016 Obvestilo za nove prostovoljce in prostovoljke Avtor: robin

V torek 18. oktobra in v četrtek 20. oktobra 2015 od 17. do 19. ure bosta uvodni srečanji za nove prostovoljce in prostovoljke v letošnjem akademskem letu.

Srečanji bosta v Arrupejevi dvorani pri cerkvi sv. Jožefa na Poljanah.

Lepo vabljeni na ti dve srečanji

 
07.09.2016 Prostovoljno delo na JRS-ju v letu 2016/17 Avtor: robin

Tudi v novem akademskem letu 2016/17  Jezuitsko združenje za begunce Slovenije vabi nove prostovoljke in prostovoljce, da se nam pridružijo pri delu z begunci, tujci in prosilci za mednarodno zaščito. Pri svojem delu imajo prostovoljci neposreden stik z ljudmi.

S tujci se srečujemo v Centru za tujce (Postojna), kjer se izvajajo različne družabne aktivnosti kot so igre in delavnice. Delo s prosilci za mednarodno zaščito poteka v Azilnem domu (Ljubljana), kjer poteka vrtec za predšolske otroke, izvajajo se ustvarjalne delavnice za otroke in šoloobveznim otrokom se pomaga pri domačih nalogah. Beguncem nudimo podporo pri njihovi integraciji v slovensko družbo.  

Prostovoljno delo poteka od oktobra 2016 do junija 2017, 1x tedensko po 2 uri. Program vsebuje začetno in vmesno izobraževanje, mesečne supervizije, podporo mentorja in so-prostovoljcev ter neformalna srečanja.

Kdor bi se nam rad pridružil, naj pokliče v naš urad Robin-a Schweiger-ja na telefonsko številko (01) 430 00 58 ali na GSM (031) 636 964 ali po elektronski pošti begunci.info@gmail.com.  

 
05.09.2016 Sodelovanje na Dragi 2016 Avtor: robin

V petek, 2. septembra 2016 popoldne, se je direktor  Jezuitskega združenja za begunce Slovenije, dr. Robin Schweiger, udeležil okrogle mize na 51. študijskih dnevnih Drage 2016 na temo Človek migrant. V svojem nagovoru je predstavil svojo večletno izkušnjo dela v Azilnem domu, v Centru za tujce in tudi v uradu Jezuitskega združenja za begunce Slovenije.

 

Spregovoril je tudi o trenutnih izzivih s katerimi se sooča Republika Slovenija na begunskem in migrantskem področju.

 

Več o okrogli mizi si lahko pogledate na spodnji povezavi.

 


http://www.rtvslo.si/slovenija/letosnja-draga-se-je-zacela-s-cloveskimi-vidiki-migracij/401868


 


prejšnja  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  naslednja  
Ali podpiraš marakeško deklaracijo o migracijah?
da
ne
ne vem

Glasuj

Rezultati
 
e.orbitJezuitsko združenje za begunce Slovenije, Ulica Janeza Pavla II, 13, Ljubljana