05.09.2016 Sodelovanje na Dragi 2016 Avtor: robin

V petek, 2. septembra 2016 popoldne, se je direktor  Jezuitskega združenja za begunce Slovenije, dr. Robin Schweiger, udeležil okrogle mize na 51. študijskih dnevnih Drage 2016 na temo Človek migrant. V svojem nagovoru je predstavil svojo večletno izkušnjo dela v Azilnem domu, v Centru za tujce in tudi v uradu Jezuitskega združenja za begunce Slovenije.

 

Spregovoril je tudi o trenutnih izzivih s katerimi se sooča Republika Slovenija na begunskem in migrantskem področju.

 

Več o okrogli mizi si lahko pogledate na spodnji povezavi.

 


http://www.rtvslo.si/slovenija/letosnja-draga-se-je-zacela-s-cloveskimi-vidiki-migracij/401868


 
18.07.2016 Radijska oddaja Avtor: robin

V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (nedelja, 17. julija 2016 ob 18.30), ste lahko poslušali pogovor s prostovljko pri Jezuitskem združenju za begunce Slovenije.

Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate na spletni strani Radia Ognjišče in sicer na spodnji povezavi 

http://radio.ognjisce.si/sl/180/utrip/21254/

Prijetno poslušanje / branje !

 
04.07.2016 Zaključno srečanje za prostovoljce in prostovoljke Avtor: robin

V četrtek 30. junija zvečer, se je odvijalo zadnje srečanje prostovoljcev in prostovoljk v programu Človek za druge v letošnjem šolskem letu. Skupaj smo pregledali leto, ki je bilo plodno in bogato. Veliko smo lahko pomagali in osrečili mnoge uporabnike.

 

Vsak je prejel zahvalo za opravljeno delo in kdor je delal več let pa tudi bronasto, srebrno in zlato priznanje.

 

Večer se je zaključil v sproščenem pogovoru, kjer smo obujali spomine na preteklo leto.   

 
20.06.2016 Radijska oddaja Avtor: robin

V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (nedelja, 19.06. 2016 ob 18.30), ste lahko poslušali aktualen komentar ob svetovnem dnevu begunca. Napisal ga je p.dr. Robin Schweiger, direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije.

Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate na spletni strani Radia Ognjišče in sicer na spodnji povezavi

http://radio.ognjisce.si/sl/179/utrip/20977/

 Prijetno poslušanje / branje !

 
22.04.2016 Socialni praktikum 2016 Avtor: robin

V sredo, 20. aprila, je p. Robin Schweiger, direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije v sklopu t.i. »socialnega praktikuma« obiskal Škofijsko klasično gimnazijo v Ljubljani. Imel je dvourno srečanje z dijaki, ki so nameravali opraviti prostovoljno delo v Azilnem domu.

 

Že peto leto zapored Škofijska gimnazija Šentvid organizira možnost, da dijaki drugega letnika, obiščejo različne ustanove v katerih se srečajo z različnimi osebami, ki jih v njihovem vsakdanjem življenju bolj poredko srečajo. Letos so dijaki lahko obiskali več ustanov, med njimi tudi Azilni dom v Ljubljani.

 

Enajst fantov in deklet je pozorno prisluhnilo predstavitvi tematike migracij in begunstva, s katero se sooča Republika Slovenija in tudi informacijam s kakšnimi osebami se bodo srečali v Azilnem domu. Predstavitvi – ob besedi in sliki – je sledil tudi pester pogovor o ljudeh na poti, ki so velikokrat ambasadorji krivic in težkih situacij v svetu.

 

 
18.04.2016 200. oddaja Gradimo oprto družbo Avtor:

V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo", ki je bila tokrat v živo na Radio Ognjišče (nedelja, 20.03. 2016 ob 18.30), ste lahko poslušali pogovor z p. Robinom Schweigerjem direkorjem Jezuitskega združenja za begunce, ki je tudi odgovarjal na vprašanja poslušalcev.

Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate na spletni strani Radia Ognjišče in sicer na spodnji povezavi 

 http://radio.ognjisce.si/sl/177/utrip/20459/

 Prijetno poslušanje / branje !

 
15.04.2016 Srečanje z br. Andražem Avtor: robin

V četrtek 14. aprila sta se srečala v Ljubljani direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije Robin Schweiger ter taizejski brat Andraž. Namen srečanja je bil predvsem spoznati trenutno begunsko situacijo v Sloveniji. Robin Schweiger mu je obširno poročal, kaj vse je RS storila ob prehodu beguncev in migrantov skozi Slovenijo. br. Andraž pa je predstavil svoje izkušnje sobivanja z muslimani v raznih koncih sveta.

Srečanje je potekalo v bratskem vzdušju in tudi v obojestransko korist, saj sta si izmenjala izkušnje dela z begunci.

 
04.04.2016 Dan za spremembe Avtor: robin

Tudi letos se je Jezuitsko združenje za begunce Slovenije udeležilo t.i. Dneva za spremembe v sklopu programa Človek za druge. Letos smo obiskali tri osebe in jim počistili hišo in vrt.

Vreme je bilo lepo za delo. Družba pa tudi. V samo nekaj urah smo pomagali trem osebam in jim olepšali prostor. Vsi so, smo bili zadovoljni, da smo lahko pomagali in polepšali dan.

 

 

 

 

 
24.03.2016 Velikonočno voščilo Avtor: robin

Dragi prijatelji, dobrotniki ter sodelavci JRS! 

 

V teh svetih dneh še na poseben način vstopamo v skrivnost življenja našega Odrešenika Jezusa Kristusa.

 

Spominjamo se, da nas Jezusovo trpljenje in smrt globje uvedeta v skrivnost smisla našega trpljenja in življenja. V luči vstajenja našega Gospoda prejme naše življenje novo, večno resničnost, saj je smrt premagana. Vstali bomo tudi mi!

 

Želim vam globoko doživete velikonočne praznike. Naj vstali Kristus obilno blagoslovi Vas, vaše družine ter vse brate in sestre na poti ... !

 
23.03.2016 Radijska oddaja Avtor: robin

V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (nedelja, 20.03. 2016 ob 18.30), ste lahko poslušali pogovor s patrom Ivanom Brescianijem provincialom slovenskih jezuitov. Spregovoril je o 14-letni poti Jezuitskega združenja za begunce Slovenije.

Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate na spletni strani Radia Ognjišče in sicer na spodnji povezavi 

 http://radio.ognjisce.si/sl/176/utrip/20170/

Prijetno poslušanje / branje !

 


prejšnja  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  naslednja  
Ali podpiraš marakeško deklaracijo o migracijah?
da
ne
ne vem

Glasuj

Rezultati
 
e.orbitJezuitsko združenje za begunce Slovenije, Ulica Janeza Pavla II, 13, Ljubljana