20.10.2015 Radijska oddaja Avtor:

V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (nedelja, 18.10 2015 ob 18.30), ste lahko poslušali pogovor z Kristino Lepen, ki nam je spregovorila o prostovoojnem programu Človek za druge. sedmem socialnem tednu. 

Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate na spletni strani Radia Ognjišče in sicer na spodnji povezavi.

 http://radio.ognjisce.si/sl/171/utrip/18639/

 

Prijetno poslušanje / branje !

 
16.10.2015 Obvestilo za nove prostovoljce in prostovoljke Avtor: robin

V torek 20. oktobra in v četrtek 22. oktobra 2015 od 17. do 19. ure bosta uvodni srečanji za nove prostovoljce in prostovoljke v letošnjem akademskem letu.

Srečanji bosta v Arrupejevi dvorani pri cerkvi sv. Jožefa na Poljanah.

Lepo vabljeni na ti dve srečanji.

 
01.10.2015 Srečanje z Varuhinjo človekovih pravic. Avtor: robin

Varuhinja Vlasta Nussdorfer, njena namestnika Jernej Rovšek in Ivan Šelih, direktorica strokovne službe Martina Ocepek ter svetovalci pri Varuhu so v petek, 25. 9. 2015, gostili predstavnike civilne družbe, ki se ukvarjajo s problematiko beguncev in tujcev. Srečanja se je udeležil tudi direktor Jezuitskega zdruežnja za begunce Slovenije p. Robin Schweiger.

Veliko časa smo posvetili o prvih vtisih, ko so prišli begunci v Slovenijo in kaj se dogajalo ob oziroma na meji in v nastanitvenih centrih.

Predstavniki civilne družbe so opozorili, da država ni bila dovolj pripravljena na prvi val beguncev in da je bila koordinacija (pre)šibka. Za uspešno soočenje s prvim valom gre v veliki meri zasluga civilni družbi s števnimi prostovoljci. Zelo so pohvalili ukrepanje policije, čeprav se je postavilo tudi vprašanje, ali so bili policijski kordoni na mejah smiselni.

Posvet je bila dobra priložnost za izmenjavo mnenj tudi pri nadalnih korakih pri odnosu Slovenije do beguncev.

 
21.09.2015 Radijska oddaja Avtor: robin

V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (nedelja, 20.09 2015 ob 18.30), ste lahko poslušali izjavo za javnost ob begunski problematiki, ki smo jo naslovili predsednika vlade dr. Miro Cerarju.

Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate na spletni strani Radia Ognjišče in sicer na spodnji povezavi.

 

http://radio.ognjisce.si/sl/170/utrip/18317/

 

Prijetno poslušanje / branje!

 

  

 
18.09.2015 Izjava JRS Europe o begunski situaciji v Evropi Avtor: robin
Na spodnji povezavi lahko preberete izjavo za javnost Evropskega Jezuitskega združenja za begunce o trenutni situaciji beguncev v Evropi.

 

 
11.09.2015 Sodelovanje na okrogli mizi Avtor: robin

V ponedeljek 7. septembra 2015, je p. Robin Schwieger sodeloval na okrogli mizi v hotelu Celica, ki ga je organiziral Bivak- popotniško novinarstvo. Pri svojem nastopu je predstavil delo nevladne organizacije in govoril o trenutni begunski situaciji v Sloveniji.  

Več o Bivaku na spodnji spletni strani:

http://www.popotniskonovinarstvo.si/

 

 
08.09.2015 Intervju za program ARS Avtor: robin

Direktor Jezuitskega združenja za begunce p. Robin Schweiger je dal intervju za program ARS (6. september ob 18.40) v katerem je predstavil nevladno organizacijo in trenutno begunsko situacijo v Sloveniji in v Evropi.

Pogovor lahko poslušate na spodnji povezavi.   

http://4d.rtvslo.si/arhiv/sedmi-dan/174358251

 
04.09.2015 Intervju za tednk Družino Avtor: robin

Direktor Jezuitskega združenja za begunce Slvovnije p. Robin Schweiger je dal intervju za tednik Družina (št. 36, 6.septembra str.9) z naslovom "Tujec sem bil in ste me sprejeli".

Intrevju si lahko preberete na speltni stran Družine in sicer na spodnji povezavi.

http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/clanek/»tujec-sem-bil-in-ste-me-sprejeli«

 
01.09.2015 Pogreb p. Marijana Šefa Avtor: robin

V 82. letu starosti je v Gospodu zaspal p. Marijan Jožef Šef, član Družbe Jezusove - jezuitov.

Pogreb bo v sredo, 2. septembra na Plečnikovih Žalah v Ljubljani in se bo začel s sveto mašo, ki jo bo ob 16h vodil gospod mariborski nadškof Alojzij Cvikl. Od desetih dopoldne bo p. Marijan Šef ležal v cerkvi vseh svetih na Žalah.

 

Cvetje, sveče in vence hvaležno odklanjamo in vas pozivamo, da namenite darove v korist in pomoč beguncem.

 
01.09.2015 Umrl je p. Marijan Šef - Prvi direktor Jezuitskega združenja za begunce Avtor: robin

Bog je poklical k sebi jezuita p. Marijana Šefa

p. dr. marijan Šef

K Bogu je odšel v petek, 28. avgusta 2015 pater doktor jezuit Marijan Šef, v 83 letu starosti in 57 letu Družbe Jezusove.  Pogreb bo na Plečnikovih Žalah in se bo začel s sveto mašo, ki jo bo ob 16h vodil gospod mariborski nadškof Alojzij Cvikl.  Od desetih dopoldne bo p. Marijan Šef ležal v cerkvi vseh svetih na Žalah.

Cvetje, sveče in vence hvaležno odklanjamo in vas pozivamo, da namenite darove v korist in pomoč beguncem.

Rojen je bil leta 1932 v Brežicah. Od petega leta je živel v Ljubljani. Po končani srednji šoli je študiral na medicinski fakulteti v Ljubljani. 28. maja 1957  je diplomiral kot zdravnik pripravnik in začel služenje vojaškega roka v tedanji državi. V Družbo Jezusovo je vstopil 11. septembra 1958 v Zagrebu, kjer je tudi študiral na Visoko filozofsko-teološki šoli. V duhovnika je bil posvečen 29. junija 1966. Jeseni 1968 je začel poučevati medicinsko antropologijo in pastoralno medicino na Teološki fakulteti v Ljubljani in Mariboru. Napisal je več povzetkov knjig o medicinski etiki.

Leta 1994 je na željo patra generala Kolvenbacha odšel v Sarajevo pomagat sobratu Tomislavu Slokarju. Pet let je vodil Jezuitsko službo za begunce (JRS). Delo jezuitov v od vojne prizadetemu mestu je bilo zaznamovano z obnavljanjem okrog 2000 stanovanj in hiš. Odprli so kuhinjo s toplimi obroki za ubožnejše ter jim pomagali pri ogrevanju, obleki, zdravilih in drugih potrebnih rečeh. Poleg tega je predaval na škofijski srednji šoli za medicinske sestre in vodil duhovne vaje za redovnice, bogoslovce in duhovnike. Ko se je vrnil iz Sarajeva, je postal prvi direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije. Leta 2001 je začel spremljati udeležence duhovnih vaj v vsakdanjem življenju, ki trajajo 30 tednov. Od leta 2003 leta enkrat mesečno vodil sveto mašo z molitvami za ozdravljenje notranjih ran. Zadnja leta je preživel v domu sester Usmiljenk v Mengšu.

Pokojnega patra priporočamo v molitev.

Gospod, daj rajnemu večni pokoj in večna luč naj mu sveti!

Naj počiva v miru!

Amen

p. Ivan Bresciani, provincial

 


prejšnja  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  naslednja  
Ali podpiraš marakeško deklaracijo o migracijah?
da
ne
ne vem

Glasuj

Rezultati
 
e.orbitJezuitsko združenje za begunce Slovenije, Ulica Janeza Pavla II, 13, Ljubljana