01.03.2015 Nagovor za TV oddajo Ozare Avtor: robin

V soboto zvečer (28.2. 2015) je p. Robin Schweiger imel nagovor pred drugo postno nedeljo za TV oddajo Ozare.

Nagovor si lahko pogledate na spodnji povezavi.

http://ava.rtvslo.si/predvajaj/ozare/ava2.174322428/

Prijetno gledanje!

 
23.02.2015 Osvoboditev indijskega jezuita p. Prema Avtor: robin

Z velikim zadovoljstvom sporočamo, da je v nedeljo 22. februarja po 8 mesecih direktor Afganistanskega Jezuitskega združenja za begunce p. Alexis Prem Kumar spet na prostosti. P. Prema so ugrabili 2. junija in sicer neidentificirani moški v zahodnem delu Afganistana. Pomembno nalogo pri njegovi izpustitvi je opravila tudi indijska vlada.

p. Kumar, ki je star 47 let, je bil ugrabljen, ko je obiskal šolo, ki so jo uporabili begunci, ki so se vračali nazaj v domovino. To se je zgodilo v mestu Sohadat, ki leži 34 km od Herata.

Jezuitsko združenje za begunce je aktivno v Afganistanu od leta 2005. Tudi v težkih mesecih ugrabitve p. Prema je Jezuitsko združenje za begunce nadaljevalo s svojimi programi in sicer dostop do kvalitetne izobrazbe za afganistanske študente.  

P. Kumar je ob osvoboditvi dejal, da je pripravaljen, da bi še naprej deloval v Afganistanu. 

 
20.02.2015 Podpis na Ministrstvu za notranje zadeve Avtor: robin

V torek, 17. februarja je bil podpis sporazuma o standardnih operativnih postopkih za preprečevanje in ukrepanje v primerih spolnega nasilja in nasilja po spolu. Podpisniki sporazuma so Ministrstvo za notranje zadeve, Visoki komisariat Združenih narodov za begunce in devet nevladnih organizacij (Društvo Ključ, Društvo za nenasilno komunikacijo, Jezuitsko združenje za begunce Slovenije, Pravno-informacijski center PIC, Slovenska filantropija, Inštitut za afriške študije, Društvo Odnos, Društvo Mozaik in Center Fridolin).

S sporazumom je med drugim definirano spolno nasilje in nasilje po spolu. Določena so tudi vodilna načela, ki jih morajo pri svojem delovanju upoštevati njegovi podpisniki, in postopek sodelovanja med podpisniki z natančno definirano pomočjo potencialni žrtvi spolnega nasilja in nasilja po spolu.

 
16.02.2015 Radijska oddaja Avtor: robin

V zadnji radijski oddaji (nedelja, 15. februarja 2015) ste lahko slišali intervju s p. Robinom Schweigerjem, direktorjem Jezuitskega združenja za begunce Slovenije. Tema  pogovora je bila papeževa poslanica za mednarodni dan beguncev in migrantom.

Intervju lahko poslušate na spodnji povezavi.

http://radio.ognjisce.si/sl/163/utrip/16355/

Prijetno poslušanje vam želim.

 

 
26.01.2015 Komentar tedna na Radiu Ognjišče Avtor: robin
V petek, 23. januarja 2015, je dr. Robin Schweiger, direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije, pripravil aktualen tedenski komentar za Radio Ognjišče z naslovom:

Moč besed(e)

Komentar si lahko preberete ali poslušate na spletni strani Radia Ognjišče in sicer na povezavi

http://radio.ognjisce.si/sl/162/komentarji/16131/

Prijento branje in poslušanje.

 
 
20.01.2015 Sodelovanje pri Obzorji duha Avtor: robin

Robin Schweiger, direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije, je sodeloval pri oddaji Obzorje duha. Ob 101. svetovnem dnevu migrantov je dal izjavo o drži Sloveniji pri sprejemanju migrantov in beguncev.

izjavo si lahko ogledate na spletni strani http://ava.rtvslo.si/predvajaj/ekumenizem/ava2.174314936/ in sicer po 4. minuti.

Prijetno poslušanje.

 
19.01.2015 Radijska oddaja Avtor: robin

V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (nedelja, 18.01. 2015 ob 18.30), ste lahko poslušali nagovor Papeža Frančiška na 7. svetovnem kongresu za pastoralo migrantov.

Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate na spletni strani Radia Ognjišče in sicer na spodnji povezavi.

http://radio.ognjisce.si/sl/162/utrip/16075/

Prijetno poslušanje / branje!

 
22.12.2014 Božično-novoletni koncert v Centru za tujce Avtor: robin

V ponedljek, 22. decembra 2014, je Jezuitsko združenje za begunce Slovenije pripravilo božični koncert za vse tujce, ki so bili nastanjeni v Centru za tujce. Skupina treh družin z otroki je pripravila pester program. Otroci so z različni instrumenti  ustvarili prijetno vzdušje, ko so zaigrali znane slovenske in ostale pesmi z namenom, da bi tujci nekaj lepega doživeli pred božičnimi ter novoletnimi prazniki.

Pester glasbeni koncert smo zaključili s pesmijo Sveta noč v slovenskem jeziku. Ob koncu koncerta je direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije vsem zaželel srečno, zdravo in uspešno leto 2015.

Po koncertu je sledilo še medsebojno druženje ob domačih dobrotah, ki so jih pripravile matere otrok.

 

 
19.12.2014 Okrogla miza o migracijah v Azilnem domu Avtor: robin

Ob svetovnem dnevu človekovih pravic je bila 16. decembra okrogla miza v Azilnem domu na temo Migracije in človekove pravice – globalni, nacionalni in lokalni izzivi. Na tej okrogli mizi – organiziral jo je Inštitut za afriške študije - je sodeloval tudi direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije, dr. Robin Schweiger. V svojem nagovoru je predstavil predvsem trenutno stanje na evropski ravni in tudi dejal, da bi bilo lepo, da bi RS sprejela nekaj sirskih beguncev v duhu delitve bremen.

Posvet se je zaključil z novoletnim obdarovanjem otrok v Azilnem domu in s pogostitvijo v organizaciji Inštituta za afriške študije.  

 
15.12.2014 Kreativna delavnica Avtor: robin

Prostovoljka Monica je v petek 13. decembra 2014 izvedla v okviru vrtca delavnico imenovano snežna krogla. Otroci so uživali v izdelovanju te snežne krogle pod mentorskim vodstvom prostovoljke. Na koncu

delavnice je vsak otrok šel v svojo sobo s svojim lepim izdelkom.   

 


prejšnja  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  naslednja  
Ali podpiraš marakeško deklaracijo o migracijah?
da
ne
ne vem

Glasuj

Rezultati
 
e.orbitJezuitsko združenje za begunce Slovenije, Ulica Janeza Pavla II, 13, Ljubljana