25.04.2014 Socialni praktikum 2014 Avtor: robin

V sredo, 23. aprila 2014, je p. Robin Schweiger, direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije v sklopu t.i. »socialnega praktikuma« obiskal Škofijsko klasično gimnazijo v Ljubljani. Imel je dvourno srečanje z dijaki, ki so nameravali opraviti prostovoljno delo v Azilnem domu.

 

Že četrto leto zapored Škofijska gimnazija Šentvid organizira možnost, da dijaki drugega letnika, obiščejo različne ustanove v katerih se srečajo z različnimi osebami, ki jih v njihovem vsakdanjem življenju bolj poredko srečajo. Letos so dijaki lahko obiskali 14 ustanov na 19 lokacijah, med njimi tudi Azilni dom v Ljubljani.

 

Deset fantov in deklet je pozorno prisluhnilo predstavitvi tematike migracij in begunstva, s katero se sooča Republika Slovenija in tudi informacijam s kakšnimi osebami se bodo srečali v Azilnem domu. Predstavitvi – ob besedi in sliki – je sledil tudi pester pogovor o ljudeh na poti, ki so velikokrat ambasadorji krivic in težkih situacij v svetu.

 

Več o tridnevnem socialnem praktikumu si lahko preberete tukaj

 
22.04.2014 Radijska oddaja Avtor: robin

V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (nedelja, 20.04. 2014 ob 18.30), ste lahko poslušali pogovor s p. Robinom Schweigerjem, direktorjem Jezuitskega združenja za begunce Slovenije.

Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate tukaj na spletni strani Radia Ognjišče.

Prijetno poslušanje / branje.  

 
01.04.2014 Komentar tedna na Radiu Ognjišče Avtor: robin
V petek, 28. marca 2014, je dr. Robin Schweiger, direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije, pripravil aktualen tedenski komentar za Radio Ognjišče z naslovom:

Pomlad Cerkve

Komentar si lahko preberete ali poslušate na spletni strani Radia Ognjišče.

 
18.03.2014 Radijska oddaja Avtor: robin

V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (nedelja, 16.o3. 2013 ob 18.30), ste lahko poslušali pogovor s slovenskim provincilaom p. Milanom Bizantom ob 12. obletnici JRS-ja.

Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate tukaj na spletni strani Radia Ognjišče.

Kdor bi rad še enkrat slišal oddajo ali jo slišal prvič, lahko tudi klikne na "zadnja radijska oddaja", ki se nahaja na levi strani naše spletne strani.

Prijetno poslušanje / branje !

 
17.02.2014 Radijska oddaja Avtor: robin

V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (nedelja, 16.2 2014 ob 18.40), ste lahko poslušali aktualen komentar p. Robina Schweigerjs o begunski tematiki ob začetku leta 2014.

Tokratno radijsko oddajo lahko preberete ali poslušate na spletni strani Radia Ognjišče in sicer na http://radio.ognjisce.si/sl/151/utrip/12998/

Kdor bi rad še enkrat slišal oddajo ali jo slišal prvič, lahko tudi klikne na "zadnja radijska oddaja", ki se nahaja na levi strani naše spletne strani.

Prijetno poslušanje / branje !

 
30.01.2014 Srečanje z novo regionalno predstavnico UNHCR Avtor: robin

V četrtek, 23. januarja 2014,  je prišla na svoj prvi obisk v Slovenijo nova regionalna predstavnica Visokega komisarjata ZN za begunce (UNHCR) za srednjo Evropo ga. Montserrat Feixas Vihe. Najprej se je srečala z državnim sekretarjem ministrstva za notranje zadeve Boštjanom Šeficem, popoldne pa se je srečala s predstavniki nevladnih organizacij, ki delujejo na področju azila in begunstva. Srečanja se je udeležil tudi Robin Schweiger, ki je odgovoren za Jezuitsko združenje za begunce Slovenije.

 

Iz prve roke je želela slišati kaj in kje vse delamo ter s kakšnimi izzivi se soočamo pri svojem delu. Pogovor je bil lep in dolg, saj je želela slišati čim več, da bi dobila kar najboljšo sliko situacije prosilcev za mednarodno zaščito in beguncev v Sloveniji. Sama pa je predstavila s kakšni tematikami se ona sooča pri svojih obiskih in delu, saj pokriva Bolgarijo, Češko, Madžarsko, Poljsko, Romunijo, Slovaško, Slovenijo in sedaj tudi Hrvaško.

 

Naj še omenimo, da je Montserrat Feixas Vihe vodenje regionalnega predstavništva UNHCR za srednjo Evropo prevzela septembra 2013, zato je bil to njen predstavitveni in hkrati tudi delovni obisk v Sloveniji.

 

 
20.01.2014 Radijska oddaja Avtor: robin

V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (nedelja, 19. 01. 2014 ob 18.40), ste lahko poslušali pogovor s p. dr. Robinom Schweigerjem ob 100. dnevu begunca in migranta.   

Tokratno radijsko oddajo lahko preberete ali poslušate tukaj na spletni strani Radia Ognjišče.

Kdor bi rad še enkrat slišal oddajo ali jo slišal prvič, lahko tudi klikne na "zadnja radijska oddaja", ki se nahaja na levi strani naše spletne strani.

Prijetno poslušanje / branje !

 
18.01.2014 Komentar tedna na Radiu Ognjišče Avtor: robin
V petek, 17. januarja 2014, je dr. Robin Schweiger, direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije, pripravil aktualen tedenski komentar za Radio Ognjišče z naslovom:

Evangeljska setev

Komentar si lahko preberete ali poslušate na spletni strani Radia Ognjišče.

 
22.12.2013 Radijska oddaja Avtor: robin

V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (sobota, 21. 12. 2013 ob 18.30), ste lahko poslušali skupno izjavo evropskih in afriških jezuitov ob krizi na Lampedusi.

Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate tukaj na spletni strani Radia Ognjišče.

 
09.12.2013 Miklavževanje v Azilnem domu Avtor: robin

V petek, 6. decembra, ob 13.30 je Jezuitsko združenje za begunce Slovenije  organiziralo miklavževanje za otroke v Azilnem domu. Zahvaljujemo se vsem, ki so organizirali Miklavžev prihod: vodstvu Azilnega doma ter prostovoljkam pri Jezuitskem združenju za begunce Slovenije, ki so 'pomagali' Miklavžu, da je vse lepo potekalo.

 

Naj ob tej priložnosti omenimo, da so otroci zelo lepo sodelovali s svojo spontanostjo in izvirnostjo. Miklavža so otroci razveselili iz različnih držav z lepimi slovenskimi pesmimi. Otroci so bili zelo veseli Miklavževega obiska, saj jim je prinesel darila, ki so jih pripravili dijaki viške gimnazije! 

 

Miklavž je ob koncu srečanja z otroki še obdaril ter obiskal vse zaposlene v Azilnem domu. Naj še omenimo, da je Miklavžev prihod v Azilnem domu snemala tudi Televizija Planet, ki je pripravila prispevek za dnevno informativno  oddajo Danes ob 19. uri. Televizijski prispevek si lahko ogledate tukaj in sicer po 20 minuti.

 


prejšnja  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  naslednja  
Koliko beguncev naj sprejme R Slovenija?
do 250
do 1000
nad 1000

Glasuj

Rezultati
 
e.orbitJezuitsko združenje za begunce Slovenije, Ulica Janeza Pavla II, 13, Ljubljana