10.01.2019 Božični koncert v Centru za tujce Avtor: robin
V sredo, 19. decembra 2018, je bil božični koncert v Centru za tujce, ki so ga organizirali fantje iz Jezuitskega kolegija v Ljubljani. Trije fantje so skupaj z patrom Markom Pavličem zapeli več slovenskih narodnih pesmi in tudi božične pesmi. Ustvarili so zelo lepo in prijetno vzdušje. Po koncertu smo ob čokoladnih dobrotah še poklepetali z tujci. Na koncu smo vsem zaželeli srečno novo leto 2019.
 
21.11.2018 Zadnja radijska oddaja Avtor: robin
V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (nedelja, 18. novembra 2018 ob 18.30), ste lahko poslušali pogovor z p. Robinom Schweigerem, direktorjem Jezuitskega združenja za begunce Slovenije. . Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate na spletni strani Radia Ognjišče in sicer na spodnji povezavi. https://avdio.ognjisce.si/oddaja/god_2018_11_18_P_Robin_Schweiger_o_oktobrskem_srecanju_v_Bruslju Prijetno poslušanje / branje.
 
02.11.2018 Prva supervizija v akademskem letu 2018/19 Avtor: robin
Lepo vabljeni prostovoljci in prostovoljke programa Človek za druge na prvo supervizijsko srečanje, ki bo v torek 13. novembra ob 18. uri pri sv. Jakobu. Tema bo vztrajnost. Tema bo predstavila gospa Kristina Lepen. Toplo priporočam to srečanje. Robin Schwiger Jezuitsko združenje za begunce
 
24.10.2018 Radijska oddaja Avtor: robin
V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (nedelja, 21. oktobra 2018 ob 18.30), ste lahko poslušali pogovor z p. Stankom Rozmanom o delu z begunci v Zambiji. Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate na spletni strani Radia Ognjišče in sicer na spodnji povezavi. https://avdio.ognjisce.si/cikel/gradimo_odprto_druzbo Prijetno poslušanje / branje.
 
03.10.2018 Novi prostovoljci in prostovoljke Avtor: robin
Vabimo vse nove prostoljce in prostovoljke programa Človek za druge, da se udeležijo začetnega srečanja. Prvo srečanje v novem šolskem letu 2018-19 bo v torek 16. oktobra ob 18. uri in sicer pri sv. Jakobu (Rožna ulica 2). Lepo vabljeni!
 
17.09.2018 Radijska oddaja Avtor: robin
V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (nedelja, 16. septembra 2018 ob 18.30), ste lahko poslušali pogovor z p. Robinom Schweigerjem o prostovoljnem delu ob začetku novega akademskega leta. Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate na spletni strani Radia Ognjišče in sicer na spodnji povezavi. http://avdio.ognjisce.si/cikel/gradimo_odprto_druzbo Prijetno poslušanje / branje.
 
20.08.2018 Radijska oddaja Avtor: robin
V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (nedelja, 19. avgusta 2018 ob 18.30), ste lahko poslušali pogovor z Jankom Korošcem o socialnem tednu, ki bo potekal prihojdnji mesec v RS. Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate na spletni strani Radia Ognjišče in sicer na spodnji povezavi. http://avdio.ognjisce.si/index_cikel.php?cikel=gradimo_odprto_druzbo Prijetno poslušanje / branje.
 
27.07.2018 Svetovni dan begunca: Štiri besede, ki naj odprejo svet Avtor: robin
Papež Frančišek poziva globalno skupnost naj sprejme porazdeljeno odgovornost glede globalne situacije beguncev, ki naj bo izražena v štirih besedah: sprejeti, varovati, pomagati in integrirati. Letošnji Svetovni dan begunca, Jezuitsko združenje za begunce (JRS) in Entreculturas razvijejo po besedah papeža Frančiška idejo, da se zavzemajo za izobrazbo beguncev s kampanjo: Štiri besede naj odprejo svet. V državah kot so Libanon, Južni Sudan, Čad in Centralna afriška republika, Jezuitsko združenje za begunce in Entreculturas dejansko izražajo te štiri besede v službi nasilno preganjenih oseb posebno preko izobraževalnih projektov. S programi, ki obsegajo formalno in neformalno izobrazbo ter začetno osnovno šolo do učiteljišča jim nudijo izobrazbo, ki jo begunci potrebujejo in jim vzbuja upanje. Izobrazba ima odločilno vlogo pri preživljanju in včasih celo pri reševanju življenja. V težavnih položajih kakor tudi v dolgotrajnih situacijah, kjer so begunci razseljeni za dolgo obdobje, so cele generacije izgubljene zaradi pomanjkanja izobrazbe. »Jaz res rad hodim v šolo« pravi Ali, sirski begunec, ki obiskuje eno izmed naših šol v Libanonu. »Nočem jo zapustiti. Moje edino upanje za prihodnost je, da znam brati in pisati«. Šole so varni kraji, kjer se otroci lahko povežejo z enakimi, uspevajo po travmah, pridobijo spet občutek normalnosti in stabilnosti kljub razseljenosti. Izobrazba je način, ki kontrolira in pospešuje njihovo varnost in blaginjo. Šola varuje otroke pred tveganjem za delo, spolnim izkoriščanjem, vojaškim novačenjem in prezgodnjim zakonom. Dostop do otroštva in osnovne izobrazbe je posebno pomemben, ker je to osnova za doživljenjski proces učenja. Šolanje je bistveno za razseljene otroke, da razvijejo svoje zmožnosti in prispevajo k rasti in stabilnosti svojih skupnosti. Vendar, za begunske otroke, je petkrat več verjetnosti, da bodo brez šol, kakor za otroke v ne begunski situaciji. Samo 50 odstotkov begunskih otrok ima dostop do osnovnega šolanja v primerjavi z 91 odstotki otrok po svetu. Nujno potrebno je povečati begunskih otrokom dostop do šolanja. Z geslom Štiri besede naj odprejo svet, Jezuitsko združenje za begunce in Entreculturas pozivajo svetovne oblasti in globalno skupnost, da povečajo napore in preskrbijo dostop do šolanja begunskim otrokom tako, da bi se počutile dobrodošle, da bi povečali svoje spretnosti in talente, da bi vedeli, da so varni in bili pripravljeni na integracijo v gostiteljskih skupnosti. To je bila izjava za javnost mednarodnega Jezuitskega združenja za begunce za dan begunca pretekli mesec z naslovom »Štiri besede, ki naj odprejo svet«.
 
18.06.2018 Radijska oddaja Avtor: robin
V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (nedelja, 17 junija 2018 ob 18.30), ste lahko poslušali pogovor z direktorjem Jezuitskega združenja za begunce p. Robinom Schweigerjem. Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate na spletni strani Radia Ognjišče in sicer na spodnji povezavi. /2018/god_2018_06_17_Intervju_p_Schweiger_pred_dnevom_begunca.mp3?l=8&m=1 Prijetno poslušanje / branje.
 
22.05.2018 Radijska oddaja Avtor: robin
V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (nedelja, 20.maja 2018 ob 18.30), ste lahko poslušali izjavo za javnost evropskega Jezuitskega združenja za begunce. Spregovorila je o evropsko-turškem sporazumu. Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate na spletni strani Radia Ognjišče in sicer na spodnji povezavi. http://radio.ognjisce.si/sl/202/utrip/27184/ Prijetno poslušanje / branje.
 


1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  naslednja  
Ali podpiraš marakeško deklaracijo o migracijah?
da
ne
ne vem

Glasuj

Rezultati
 
e.orbitJezuitsko združenje za begunce Slovenije, Ulica Janeza Pavla II, 13, Ljubljana