02.09.2019 Prostovolno delo v letu 2019/20 Avtor: robin
Tudi v novem akademskem letu 2019/20 Jezuitsko združenje za begunce Slovenije vabi nove prostovoljke in prostovoljce, da se nam pridružijo pri delu z begunci, tujci in prosilci za mednarodno zaščito. Pri svojem delu imajo prostovoljci neposreden stik z ljudmi. S tujci se srečujemo v Centru za tujce (Postojna), kjer se izvajajo različne družabne aktivnosti kot so igre in delavnice. Delo s prosilci za mednarodno zaščito poteka v Azilnem domu (Ljubljana), kjer poteka vrtec za predšolske otroke, šoloobveznim otrokom se pomaga pri domačih nalogah. Beguncem nudimo podporo pri njihovi integraciji v slovensko družbo. Prostovoljno delo poteka od oktobra 2019 do junija 2020, 1x tedensko po 2 uri. Program vsebuje začetno in vmesno izobraževanje, mesečne supervizije, podporo mentorja in so-prostovoljcev ter neformalna srečanja. Kdor bi se nam rad pridružil, naj pokliče v naš urad Robin-a Schweiger-ja na telefonsko številko GSM (031) 636 964 ali po elektronski pošti:begunci.info@gmail.com". Lepo vabljeni!
 
27.08.2019 Zadnja radijska oddaja Avtor: robin
V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (nedelja, 25. avgust 2019 ob 18.30), ste lahko poslušali intervju z direktorjem Socialne Akademije gospodom Matejem Cepinom. Spregovoril je o enajstem socialnem tednu v RS. Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate na spletni strani Radia Ognjišče in sicer na spodnji povezavi. https://avdio.ognjisce.si/cikel/gradimo_odprto_druzbo Prijetno poslušanje / branje.
 
24.06.2019 Radijska oddaja Avtor: robin
V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (nedelja, 23. junija 2019 ob 18.30), ste lahko poslušali intervju s gospo Ksenijo Majcen. Spregovorila je o njenem prostovoljnem delu v Azilnem domu. Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate na spletni strani Radia Ognjišče in sicer na spodnji povezavi. https://avdio.ognjisce.si/cikel/gradimo_odprto_druzbo Prijetno poslušanje / branje.
 
21.06.2019 Igre brez meja v Centru za tujce Avtor: robin
V sredo, 19. junija 2019, smo na predvečer praznika beguncev imeli t.i. Igre brez meja za tujce v Centru za tujce. Lepo se je bilo srečati z tujci preko igre. Igre smo zaključili ob druženju s sokom in pecivom.
 
01.06.2019 Srečanje prostovoljcev in prostovoljk Avtor: robin
V ponedeljek 3. junija bo zadnje srečanje prostovoljcev in prostovoljk v tem šolskem letu. Dobili se bomo ob 18. uri pri sv. Jožefu v parku. Skupaj bomo pogledali preteklo leto in ga ovrednotili. Imeli pa bomo tudi dovolj časa za druženje. Prisrčno vabljeni vsi!
 
27.05.2019 Radijska oddaja Avtor: robin
V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (nedelja, 26.maja 2019 ob 18.30), ste lahko poslušali intervju s gospo Nino Stenko Primožič iz slovenske Karitas. Spregovorila je o evropski raziskavi o migracijah v RS. Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate na spletni strani Radia Ognjišče in sicer na spodnji povezavi. https://avdio.ognjisce.si/cikel/gradimo_odprto_druzbo Prijetno poslušanje / branje.
 
29.04.2019 Radijska oddaja Avtor: robin
V radijski oddaji "Gradimo odprto družbo" na Radio Ognjišče (nedelja, 26.aprila 2019 ob 18.30), ste lahko poslušali intervju s p. Robinom Schweigerjem. Spregovoril je o evropskem JRS srečanju v Barceloni. Tokratno radijsko oddajo lahko poslušate na spletni strani Radia Ognjišče in sicer na spodnji povezavi. https://avdio.ognjisce.si/cikel/gradimo_odprto_druzbo Prijetno poslušanje / branje.
 
25.04.2019 Socialni praktikum 2019 Avtor: robin
V sredo, 24. aprila 2019, je direktor Jezuitskega združenja za begunce Slovenije p. Robin Schweiger na Škofijski klasični gimnaziji imel predavanje o migracijah v Sloveniji in v Evropi. Predavanje je bilo v sklopu projekta Socialni praktikum in je pripravil dijake na prostovoljno delo, ki ga bodo opravili v Azilnem domu in na ustanovi Cene Štuparja.
 
16.04.2019 Ob veliki noči Avtor: robin
Želim vam globoko doživete velikonočne praznike. Naj vstali Kristus obilno blagoslovi Vas, vaše družine ter vse brate in sestre na poti!
 
09.04.2019 Dan za spremembe Avtor: robin
Tudi letos, je v soboto 6.aprila Jezuitsko združenje za begunce sodelovalo v vse slovenski pobudi »Dan za spremembe«. Pridružili smo se Vincencijevi zvezi, ki skrbi za brezdomce. Najprej smo se dobili v Centru za brezdomce, kjer smo se razdelili delo. P. Robin Schweiger je z mentorico Nušo obiskal različne predele centra Ljubljane, kjer se nahajajo brezdomci. V razgovoru smo se soočili z njihovo nelahko situacijo. Povabili smo jih, da se nam pridružijo na kosilu za brezdomce in prostovoljce. Ko smo se vrnili iz različnih krajev delovanja smo potem še pomagali pri kuhanju kosila, barvanju sten ter izdelovanju voščilnic. Čas je hitro minil in druženje smo zaključili z okusnim kosilom.
 


1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  naslednja  
Rezultati ankete:

'Ali podpiraš marakeško deklaracijo o migracijah? '

da
(31%)
ne
(62%)
ne vem
(08%)


Skupaj glasov: 13

Anketa
 
e.orbitJezuitsko združenje za begunce Slovenije, Ulica Janeza Pavla II, 13, Ljubljana